Ένας υπαίθριος οδηγός σκουπιδιών – Πώς να κάνετε τη Scuba Diving διασκεδαστική και ασφαλή

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένα από τα πιο δημοφιλή υπαίθρια αθλήματα σήμερα είναι οι καταδύσεις. Με το 71% της επιφάνειας του κόσμου να καλύπτεται με νερό, οι άνθρωποι ήταν πάντα περίεργοι τι βρίσκεται κάτω από αυτό το γαλάζιο και παρθένο νερό. Σήμερα, οι άνθρωποι δεν χρειάζεται πλέον να φανταστούν απλώς την ομορφιά της θαλάσσιας ζωής, επειδή οι καταδύσεις μας επέτρεψαν να εξερευνήσουμε επιτέλους τα βάθη των ωκεανών, των θαλασσών και των λιμνών.

Παρόλο που οι καταδύσεις έχουν πράγματι καταστήσει δυνατή την ανακάλυψη του μεγαλείου της θαλάσσιας ζωής, το άθλημα εξακολουθεί να θεωρείται αρκετά επικίνδυνο. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι δύτες (τόσο για αρχάριους όσο και για επαγγελματίες) πρέπει πάντα να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα προκειμένου να αποφεύγονται ατυχήματα και καταστροφές κατά την κατάδυση. Εάν σκοπεύετε να δοκιμάσετε καταδύσεις στην επόμενη περιπέτειά σας, ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε το ταξίδι διασκεδαστικό και ταυτόχρονα ασφαλές:

Ελέγξτε τον εξοπλισμό σας

Πριν βουτήξετε στα νερά, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει πρώτα όλο τον εξοπλισμό σας και σε περίπτωση που αισθανθήκατε ότι κάτι δεν πάει καλά, αναφέρετε αμέσως στον πλοίαρχο κατάδυσης. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε ότι η δεξαμενή σας είναι περίπου και ότι ο αέρας σε αυτό θα πρέπει να είναι 3000 PSI ή περισσότερο. Δοκιμάστε επίσης να αναπνέετε στον ρυθμιστή σας και να ελέγχετε προσεκτικά το BCD σας. Εάν θέλετε, μπορείτε επίσης να φέρετε τα δικά σας αξεσουάρ κατάδυσης, όπως υπολογιστές καταδύσεων ή ακόμη και ρολόγια αντιδραστήρων. Τέλος, πηγαίνετε καταδύσεις, θυμηθείτε πάντα να ελέγχετε επίσης τον εξοπλισμό των καταδυτικών φίλων σας.

Δώστε προσοχή κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης κατάδυσης

Ακριβώς επειδή είστε ήδη επαγγελματίας δύτης δεν σημαίνει ότι προστατεύεστε από ατυχήματα. Όταν είστε κάτω από το νερό, πολλά πράγματα θα μπορούσαν να συμβούν σε σας, γι ‘αυτό είναι πολύ σημαντικό να δώσετε προσοχή σε αυτό που ο δάσκαλος της κατάδυσης συζήτησε πριν από τη δραστηριότητα. Η ενημέρωση για την κατάδυση είναι πολύ σημαντική γιατί θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε από απρόβλεπτες συνθήκες όταν είστε ήδη υποβρύχιοι. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο πλοίαρχος κατάδυσης θα συζητήσει το σχέδιο κατάδυσης, τους πιθανούς κινδύνους που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε και τον τρόπο αντιμετώπισής τους και πολλά άλλα. Γι ‘αυτό φροντίστε να αφήσετε τα αυτιά σας για λίγο κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης κατάδυσης για να έχετε μια διασκεδαστική και ασφαλή περιπέτεια καταδύσεων.

Ακολούθησε τους κανόνες

Εκτός από την προσοχή κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης κατάδυσης και τον έλεγχο του εξοπλισμού σας πριν από την κατάδυση, πρέπει επίσης να ακολουθήσετε ορισμένους κανόνες κατάδυσης. Μην βουτάτε μόνοι σας, μην πίνετε έντονα τη νύχτα πριν από την κατάδυση και μην βουτάτε όταν δεν αισθάνεστε καλά – αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε όταν έχετε μια περιπέτεια κατάδυσης.

Και αυτό είναι! Τρεις απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ταξίδι καταδύσεων. Παρεμπιπτόντως, φροντίστε επίσης να φέρετε μαζί σας μερικά είδη πρώτης ανάγκης, όπως μαχαίρι τσέπης, εργαλεία βροχής, μονωμένο μπουκάλι νερό από ανοξείδωτο χάλυβα, φακός κ.λπ. Τεχνικά, δεν θα τους χρειαστείτε κατά τη διάρκεια της κατάδυσης, αλλά εξακολουθούν να είναι απαραίτητοι για να κάνετε την περιπέτειά σας πιο αξέχαστη, συναρπαστική και ασφαλής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *