Ασφάλεια κατάδυσης

Υπάρχουν τέσσερα κομμάτια εργαλείων κατάδυσης που πιστεύω ότι είναι απαραίτητα για την ασφάλειά σας. Θέλω να τους έχω μαζί μου σε κάθε ταξίδι καταδύσεων στην Ασία και ζωντανή περιπέτεια κατάδυσης που κάνω. Η εμπειρία μου στο νερό μου έδειξε τη σημασία αυτών των δυνητικά σωτών εργαλείων δύτης, για εσάς και τους φίλους σας κατάδυσης.

Safety Sausage, αυτός ο δείκτης επιφάνειας είναι το φθηνότερο κομμάτι εξοπλισμού κατάδυσης που μπορείτε να αγοράσετε εκτός από ένα σφυρίχτρα, το οποίο είναι επίσης καλό πράγμα, αλλά σήμερα είναι σχεδόν πάντα τυπικός εξοπλισμός σε πολλά “BCD’S”. Το λουκάνικο ασφαλείας μπορεί να φανεί ακόμη και σε ασταμάτητες θάλασσες από μακριά με το μάτι. Σήμερα υπάρχουν μάρκες που περιλαμβάνουν επίσης μια λωρίδα νυκτερινών ανακλαστήρων που θα ανάβουν πολύ έντονα όταν χτυπηθεί με οποιοδήποτε είδος φωτός.

Ένα φως κατάδυσης, κατά προτίμηση ένα φως LED καθώς οι χρόνοι καύσης είναι τόσο μεγάλοι. Το βράδυ εάν παρασύρετε, μπορείτε να τραβήξετε την προσοχή των διερχόμενων σκαφών, ελικοπτέρων ή αεροπλάνων. Σίγουρα εάν πραγματοποιείται αναζήτηση για εσάς τη νύχτα, αυξάνετε πραγματικά τις πιθανότητες να δείτε. Κρατάω ένα στην τσέπη μου όλη την ώρα καθώς μου αρέσει να ψάχνω σε τρύπες για μικρούς ζωγράφους κατάδυσης, οπότε έχω μεγάλη χρήση από το φως της τσέπης μου, γνωρίζοντας πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι το έχω αν πρέπει να παρασυρτώ μακριά και λείπεις τη νύχτα.

Μαχαίρι Θυμάμαι μια φορά στην Καμπότζη που βουτιόμουν με μια ομάδα και κοίταξα κάτι και χώρισα, καθώς πήγαινα στο σημείο παραλαβής, σχεδόν κολύμπησα σε ένα μεγάλο, σχεδόν αόρατο, φανταστικό δίχτυ! Θα ήταν πολύ εύκολο να μπλέξω και χωρίς ένα μαχαίρι θα είχα έναν πολύ δύσκολο χρόνο να βγω από αυτό.

Έχω έναν φίλο που δουλεύει με δίχτυα που ψαρεύουν τις ακτές της Χαβάης και όταν το κάνει τη νύχτα, κολυμπά γυμνό για να μειώσει την πιθανότητα να κλείσει τίποτα στο δίχτυ και να τον πνίξει, κάτι που συμβαίνει σε αυτόν τον τύπο ψαρά.

Κατάδυση υπολογιστή, σήμερα είναι πολύ φθηνά και διαρκούν για χρόνια. Γιατί να βασιστείτε στους παλιούς αναλογικούς μετρητές με πίνακες και διαγράμματα, όταν μπορείτε να έχετε αυτό το πολύ σημαντικό κομμάτι του εξοπλισμού κατάδυσης, υπολογισμένο κατά προσέγγιση για τους περισσότερους δύτες, λιγότερο από ένα δολάριο μια κατάδυση. Οι στροφές είναι κάτι που δεν θέλετε να χάσετε, έχοντας έναν υπολογιστή κατάδυσης που σας ενημερώνει εκεί στον καρπό σας ή στην κονσόλα κατάδυσης, ακριβώς όπου βρίσκεστε όσο φτάνετε το άζωτο και ο χρόνος κατάδυσης, κάτι που επίσης θα να σας πω πόση στάση αποσυμπίεσης πρέπει να κάνετε εάν υπερβείτε κατά λάθος τα όρια ασφαλείας στο προγραμματισμένο προφίλ κατάδυσης.

Ας αξιολογήσουμε

Βουτήξτε με λουκάνικο ασφαλείας, φθηνό και πολύ εύκολο να το δείτε στον ανοιχτό ωκεανό, αν μπορείτε να το πάρετε με ανακλαστήρα φωτός, ακόμα καλύτερα.

Βουτήξτε το φως για να χρησιμοποιήσετε ως σήμα τη νύχτα για να τραβήξετε την προσοχή από σκάφη, ελικόπτερα και αεροπλάνα αναζήτησης.

Το Dive Knife έκοψε τη γραμμή του ψαρέματος και τα δίχτυα του ψαρέματος στα οποία θα μπορούσατε να συναντήσετε κατά λάθος.

Ένας υπολογιστής κατάδυσης σας εμποδίζει να πάρετε κατά λάθος ασθένεια αποσυμπίεσης (DCI)

Θυμηθείτε να σχεδιάσετε την κατάδυση σας και να καταδυθείτε στο σχέδιό σας και να είστε προετοιμασμένοι με τον σωστό εξοπλισμό κατάδυσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *