Βαθιά κατάδυση – Το αέριο είναι μόνο ένα εργαλείο

Πολλοί έμπειροι αυτοδύτες θέλουν τελικά να πάνε βαθύτερα, και ίσως ακόμη και τεχνικές καταδύσεις. Η βαθιά κατάδυση έχει πολλά να εξερευνήσει. Υπάρχει μια συνεχής συζήτηση σχετικά με το αέριο που θα χρησιμοποιηθεί για ορισμένες τεχνικές καταδύσεις. Κάποιοι θα πουν ότι ο βαθύς αέρας δεν είναι ασφαλής. Άλλοι λένε ότι το κόστος του ηλίου για trimix δεν δικαιολογεί τον ελαφρώς προστιθέμενο κίνδυνο. Ποιος είναι σωστός;

Με την προσθήκη Ηλίου σε ένα μείγμα αέρα ή νιτροξών μειώνεται η ποσότητα αζώτου στο αέριο. Επομένως, λιγότερος κίνδυνος ασθένειας νάρκωσης και αποσυμπίεσης (DCS).

Το ήλιο είναι ακριβό για τους περισσότερους δύτες. Θα μπορούσατε να πληρώσετε έως και 200 ​​$, ή περισσότερα, για να συμπληρώσετε ένα σετ διπλών. Αυτό είναι κάτι δύσκολο να κοιμηθείς για μερικούς δύτες. Η κατάδυση δεν ήταν μόνο ένα άθλημα πλούσιου. Πολλοί από τους πρωτότυπους πρωτοπόρους ήταν οι μέσοι μισθοί.

Το Trimix προσθέτει ένα περιθώριο ασφαλείας στην κατάδυση βαθιά που αξίζει να εξεταστεί. Οι δύτες της εμπειρίας μπορούν να καταλάβουν το επίπεδο της νάρκωσης όπου είναι οι πιο άνετοι σε βάθος. Με το λογισμικό ανάμιξης αερίων, μπορούν να αναμιχθούν μια δεξαμενή για να πάρουν το μείγμα ηλίου / οξυγόνου / αζώτου για να ικανοποιήσουν αυτό το επίπεδο. Αυτό το αποκαλούν Ισοδύναμο Ναρκωτικό Βάθος (ΤΕΛΟΣ).

Για παράδειγμα, είστε πιο άνετα με το επίπεδο της νάρκωσης από άζωτο στα 80 ‘. Σχεδιάζετε μια βουτιά στα 180 ‘. Μπορείτε να συνδυάσετε ένα μείγμα trimix για να έχετε την ίδια αίσθηση νάρκωσης από το άζωτο εάν βρισκόσασταν στα 80 πόδια ενώ στο βάθος των 180 ‘. Οι παράγοντες κινδύνου της νάρκωσης του αζώτου και της ασθένειας αποσυμπίεσης (DCS) μειώνονται σημαντικά. Αυτό σίγουρα κάνει την κατάδυση ασφαλέστερη και πιο ευχάριστη.

Γιατί κάποιος δεν θέλει να βουτήξει το trimix; Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση.

  1. Το κόστος του ηλίου θα μπορούσε να απαγορεύσει στους ανθρώπους να βουτήξουν βαθύτερα. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να εξερευνήσετε κάθε δύτης.

  2. Λογικά, ορισμένα τοπικά περιβάλλοντα δεν φτάνουν σε βάθη που γίνονται επικίνδυνα όταν το trimix καθίσταται απαραίτητο.

  3. Με έμπειρους δύτες, ο πρόσθετος κίνδυνος είναι οριακός και υπολογίζεται. Η τήρηση των δεξιοτήτων σας καθιστά την κατάδυση βαθιά ανεκτή και ασφαλή.

Για παράδειγμα, οι δύτες του ναυαγίου Midwest πρέπει να φέρουν ένα φτυάρι για να φτάσουν στα 100 ‘, ή σε ορισμένες περιπτώσεις 130’. Τα προφίλ κατάδυσης για αυτά τα βάθη είναι περισσότερο μια κατάδυση πολλαπλών επιπέδων. Εκτός αν κάποιος βρίσκεται σε ένα έργο κάποιου τύπου, δεν είναι σταθερά στο μέγιστο βάθος, εργάζονται σκληρά, για οποιαδήποτε παρατεταμένη χρονική περίοδο. Υπάρχουν εξαιρέσεις στον κανόνα, εδώ. Μιλώ απλώς με γενικούς όρους ότι είναι ένα θέμα.

Οι περισσότεροι τεχνικοί δύτες ασκούν πάντα και ακονίζουν τις δεξιότητές τους για να είναι καλύτερες και πιο έντονες ως δύτες. Οι βαθιές καταδύσεις απαιτούν εξάσκηση για να γίνουν ικανοί. Όσο περισσότερο εξασκείτε, τόσο πιο εύκολη θα γίνει η βαθιά κατάδυση.

Η χρήση οποιουδήποτε αερίου ως τεχνικού δύτη είναι απλώς ένα εργαλείο στην εργαλειοθήκη.

Για να χτίσετε ένα σπίτι, θα χρειαστείτε ένα σφυρί. Η επιλογή ενός σφυριού για χρήση θα εξαρτηθεί από την εργασία που βρίσκεται στο χέρι. Μέσω της προετοιμασίας, της εφοδιαστικής και της εμπειρίας, μπορείτε να καταλάβετε ποιο σφυρί θα χρησιμοποιήσετε για την εργασία.

Η τεχνική κατάδυση δεν είναι διαφορετική. Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με την κατάδυση βαθιά στον αέρα. Αυτό συμβαίνει εάν κάνετε την απαιτούμενη προετοιμασία, εφοδιαστική και έχετε την απαιτούμενη εμπειρία. Ο βαθύς αέρας είναι απλώς ένα άλλο εργαλείο στην εργαλειοθήκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *