Γιατί η κατάδυση στην Ταϊλάνδη είναι τόσο δημοφιλής

Με την Μπανγκόκ να είναι επίσημα η πιο δημοφιλής πόλη στον κόσμο, όλο και περισσότεροι άνθρωποι επισκέπτονται την Ταϊλάνδη για να συμμετάσχουν στις καταδύσεις PADI. Η χώρα φημίζεται για τις ορεινές διαδρομές, τα φανταστικά ψώνια, το νόστιμο φαγητό, τις παρθένες παραλίες και, φυσικά, τις ασφαλείς αλλά συναρπαστικές εμπειρίες καταδύσεων. Ενώ υπάρχουν άλλοι προορισμοί σε όλο τον κόσμο που μπορούν να προσφέρουν πιο ακραίες ή πιο βολικές καταδύσεις και χώρες που έχουν πιο ανεπτυγμένες υποδομές, η Ταϊλάνδη έχει αυτό που ορισμένοι περιγράφουν ως την τέλεια ισορροπία όλων. Από τους φιλικούς ντόπιους και το νόστιμο φαγητό που σερβίρουν, μέχρι το κολύμπι ή το κολύμβηση με αναπνευστήρα με έναν καρχαρία φάλαινας, φαίνεται να υπάρχει η σωστή ποσότητα από τα πάντα στο The Land of Smiles.

Οι περισσότεροι θα παραδεχτούσαν ότι για την καλύτερη ψυχαγωγική κατάδυση στον κόσμο, η Ταϊλάνδη αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό με την Ινδονησία και ορισμένα μέρη της Καραϊβικής. Ωστόσο, πρέπει να λάβουμε υπόψη τι πρέπει να θυσιάζεται για να μπει στο νερό σε αυτά τα μέρη. Οι καταδύσεις στην Ινδονησία μπορεί να προσφέρουν μερικές πιο ακραίες ή πολύχρωμες τοποθεσίες κατάδυσης, αλλά τα συστήματα μεταφοράς της χώρας είναι πολύ πίσω από αυτά της Ταϊλάνδης. Η Κεντρική Αμερική, σύμφωνα με ορισμένους ισχυρισμούς, έχει πολλή κίνηση σκαφών στους καλύτερους καταδυτικούς προορισμούς, με επίσης συνηθισμένη πρακτική κατάδυσης καρχαρία.

Θα μπορούσε επίσης να υποστηριχθεί ότι υπάρχουν καλύτερες χώρες από την Ταϊλάνδη για επίσκεψη για εξυπηρέτηση, ευκολία και ποιότητα, αλλά αυτές οι άλλες τοποθεσίες έχουν υπέροχους προορισμούς κατάδυσης σε ανταγωνιστικές τιμές; Μόλις λάβετε υπόψη τους ευγενικούς και φιλόξενους ντόπιους και το φανταστικό και φθηνό φαγητό, η Ταϊλάνδη βγαίνει ξανά και ξανά.

Πού είναι το καλύτερο μέρος για καταδύσεις στην Ταϊλάνδη; Ενώ η βυθισμένη κορυφή που είναι γνωστή ως Richelieu Rock είναι πιθανώς ο καλύτερος χώρος κατάδυσης στο The Kingdom, The Similan Islands, 90χλμ. πιο νότια και πιο κοντά στο Πουκέτ, είναι ίσως το καλύτερο μέρος για καταδύσεις στην Ταϊλάνδη. Περισσότερες από είκοσι υπέροχες υποβρύχιες οάσεις με εκατομμύρια πλάσματα για να δείτε διάστικτα γύρω από οκτώ ακατοίκητα νησιά, λίγες μόνο ώρες από πολυτελή ξενοδοχεία. Το Koh Similan βρίσκεται στη Θάλασσα Ανταμάν, στη δυτική ακτή της Ταϊλάνδης. Αν και το Koh Tao, στην ανατολική ακτή και στον Κόλπο της Ταϊλάνδης, μπορεί να δέχεται περισσότερους τουρίστες κατάδυσης από ό, τι οι Koh Similan, η καλύτερη κατάδυση σίγουρα βρίσκεται στο τελευταίο. Τα βαθύτερα και καθαρότερα νερά έχουν μεγαλύτερη ορατότητα και η θαλάσσια ζωή είναι πιο διαφορετική και πολύχρωμη και σε μεγαλύτερους αριθμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *