Γιατί το Wreck Diving είναι το καλύτερο

Έχετε ονειρευτεί ποτέ να αιωρηθείτε αθόρυβα στα βάθη των ωκεανών, να εξερευνήσετε ναυάγια και ίσως ακόμη και να ανακαλύψετε χαμένα αντικείμενα;

Ο ωκεανός είναι ένα πανίσχυρο θηρίο και έχει καταπιεί πολλά ανυποψίαστα πλοία και κατέβασε αεροσκάφη όλα αυτά τα χρόνια.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οι δύτες χόμπι αναλαμβάνουν αυτό το περιπετειώδες άθλημα:

  • το ναυάγιο παρουσιάζει μια συναρπαστική νέα πρόκληση για ακόμη και τον πιο έμπειρο δύτη. Είναι μια ευκαιρία να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας και να επεκτείνετε τις γνώσεις σας για καταδύσεις.
  • Πολλά από τα ναυάγια γίνονται τεχνητοί ύφαλοι και προσελκύουν αφθονία θαλάσσιων πλασμάτων. Μπορεί να δείτε? καβούρια, αστακοί, χέλια, όμορφα ψάρια υφάλου.
  • Πολλοί λάτρεις των πλοίων απολαμβάνουν καταδύσεις συντρίμμια επειδή τους δίνει την ευκαιρία να δουν μερικά από τα μηχανήματα εργασίας που διαφορετικά θα ήταν εκτός θέασης από την επιφάνεια.
  • Οι άνθρωποι καταδύονται λόγω του συναρπαστικού και τραγικού ιστορικού ενδιαφέροντος που περιβάλλει πολλά από τα ναυάγια.

Υπάρχουν πολλοί οργανισμοί που προσφέρουν εκπαίδευση στους νέους που έρχονται να καταστρέψουν τις καταδύσεις. Και οι δύο SDI και PADDI προσφέρουν τέτοια εκπαίδευση.

Συνιστάται πάντοτε να συμμετέχετε σε μια οργανωμένη ομαδική εκδρομή σε μερικούς από εσάς καταδυτικούς χώρους καθώς η κατάδυση με ναυάγια ενέχει ελαφρώς μεγαλύτερο κίνδυνο από την κανονική κατάδυση. Πολλά από τα ναυάγια είναι εύθραυστα και καλύπτονται από λάσπη. Εάν το λάσπη διαταραχθεί λόγω κινήσεων πτερυγίων ή άλλων διαταραχών, το σύννεφο λάσπης που δημιουργείται μπορεί να προκαλέσει μηδενική ορατότητα. Σε αυτό το σημείο υπάρχει μια σωστή γραμμή αν σκοπεύετε να διεισδύσετε σε ένα ναυάγιο, καθώς θα σας καθοδηγήσει όταν η ορατότητα είναι χαμηλή.

Όπως με όλες τις καταδύσεις, θα πρέπει να είναι προγραμματισμένο, θα πρέπει πάντα να βουτάτε με έναν φίλο σας και να ενημερώνετε τους άλλους ακριβώς πού σκοπεύετε να κάνετε καταδύσεις.

Αν ακολουθήσετε την προπόνησή σας, τότε η κατάδυση ναυαγίων μπορεί να είναι μια φανταστική εμπειρία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *