Διαλύοντας τους μύθους γύρω από το γιατί δεν πρέπει να κάνετε καταδύσεις

Είμαι δύτης για σχεδόν 20 χρόνια και εκπαιδευτής για περισσότερα από 5 χρόνια. Ακόμα, με συγκλονίζει να ακούσω μερικούς από τους μύθους για το γιατί οι άνθρωποι δεν θέλουν να βουτήξουν. Μερικοί από τους πιο συνηθισμένους μύθους περιλαμβάνουν: η κατάδυση είναι πολύ δύσκολη. δεν υπάρχει πουθενά εδώ για να κάνετε καταδύσεις. ο εξοπλισμός scuba κοστίζει πάρα πολύ. ή το αγαπημένο μου είναι ότι η κατάδυση είναι πολύ ακραία ή επικίνδυνη.

Ας ξεκινήσουμε με το τελευταίο, η κατάδυση είναι πολύ ακραία για το κοινό ή ότι είναι επικίνδυνο. Πρώτον, πρέπει να καταλάβουμε ότι το να είσαι άνθρωπος έχει εγγενείς κινδύνους που δεν μπορούμε να ελέγξουμε (Όπως λέει ένα τρέχον διαφημιστικό, “Θα μπορούσε να είναι άλλοι άνθρωποι”). Ναι, η κατάδυση έχει κάποιους εγγενείς κινδύνους. Εάν είστε κατάλληλα εκπαιδευμένοι και ακολουθείτε πρωτόκολλα ασφαλείας που ορίζει σχεδόν κάθε οργανισμός πιστοποίησης (π.χ. PADI, NAUI, SSI), οι πιθανότητες τραυματισμού σας μειώνονται δραματικά. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ο εκπαιδευτής σας είναι ο κύριος επηρεαστής της μελλοντικής σας ασφάλειας. ΕΑΝ είναι φτωχοί, πιθανότατα η εμπειρία σας θα είναι επίσης φτωχή (παρακαλώ σημειώστε, εάν είχατε μια κακή εμπειρία με έναν εκπαιδευτή, μην σταματήσετε την κατάδυση, βρείτε έναν διαφορετικό επαγγελματία για να βουτήξετε).

Όσον αφορά το ακραίο άθλημα, δεν έχω δει καταδύσεις με χορηγία από το Mountain Dew ή να διαφημίζομαι στα X Games, οπότε δεν μπορεί να είναι τόσο ακραίο! Πέρα από το χιούμορ, ο λόγος για τον οποίο η κατάδυση έλαβε το ραπ για να είναι ένα ακραίο άθλημα ήταν επειδή ο αρχικός εξοπλισμός σκαφάνδρων δεν προωθούσε την αίσθηση της άνεσης και της αυτοπεποίθησης στο νερό. Το ξέρω αυτό γιατί άρχισα να καταδύω με μεγάλο μέρος αυτού του εξοπλισμού. Κοιτάζοντας πίσω, αν επρόκειτο να επιλέξω καταδύσεις σε σχέση με μια άλλη δραστηριότητα, θα είχα μείνει με τις άλλες δραστηριότητες. Εκείνες τις μέρες στο καθρέφτη, ο εξοπλισμός σκαφάνδρων προσφέρθηκε να είστε ασφαλέστεροι στο νερό, πιο άνετοι στο νερό και έτσι πιο σίγουροι στο νερό. Ο σωστά διαμορφωμένος εξοπλισμός θα κάνει θαύματα στις ικανότητές σας. Αυτός ο εξοπλισμός καταδύσεων αφαιρεί την ακραία φύση από τις καταδύσεις.

Λοιπόν, είναι το κόστος ή ο εξοπλισμός scuba σας πάρα πολύ; Θυμηθείτε τι μόλις είπα, ο κατάλληλος εξοπλισμός κάνει θαύματα για τις ικανότητές σας να βουτήξετε με αυτοπεποίθηση και άνεση. Με αυτά τα λόγια, αν θέλετε να ντύσετε εντελώς τον εαυτό σας, ένα πλήρες κιτ εξοπλισμού καταδύσεων. θα μπορούσε να κοστίσει οπουδήποτε από $ 500 έως ιερά φασόλια garbanzo! Ο εξοπλισμός καταδύσεων πρέπει να θεωρείται ως εξοπλισμός διάσωσης, τόσο φθηνή δεν είναι πάντα η απάντηση εδώ. Αυτό που σκοπεύετε να κάνετε με τις καταδυτικές σας περιπέτειες είναι αυτό που πρέπει να βασίζετε στις αποφάσεις αγοράς σας. Οι τοποθεσίες σας για καταδύσεις θα επηρεάσουν περισσότερα από αυτά που πρέπει να αγοράσετε και απλώς το κόστος. Εδώ πρέπει να εμπιστευτείτε έναν επαγγελματία για να σας καθοδηγήσει στη διαδικασία αγοράς σας. Θα πρέπει να έχουν τις γνώσεις και να είναι πρόθυμοι να σας ακούσουν για το τι θέλετε να κάνετε με την κατάδυση σας και, στη συνέχεια, να σας βοηθήσουν να λάβετε τις σωστές αποφάσεις σχετικά με τον εξοπλισμό.

Θυμηθείτε, δεν χρειάζεται να αγοράσετε τα πάντα ταυτόχρονα. Μπορείτε να αγοράσετε αντικείμενα εδώ και εκεί καθώς γίνονται διαθέσιμα χρήματα. Διαφορετικά, πρόκειται να νοικιάσετε τον απαιτούμενο εξοπλισμό μέχρι να φτάσετε στο σημείο αγοράς. Όπου κι αν ζείτε, πιθανότατα θα βρείτε ένα κατάστημα καταδύσεων για να σας βοηθήσουμε να λάβετε αυτές τις αποφάσεις.

Έτσι, αν υπάρχουν καταστήματα καταδύσεων σχεδόν οπουδήποτε, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε καταδύσεις σχεδόν οπουδήποτε; Γιατί ναι μπορείτε. Θα σας ενημερώσω για ένα λίγο γνωστό γεγονός: οι ιδρυτές του PADI (Professional Association of Diving Instructors) ήταν αρχικά από την περιοχή του Σικάγου. Αν μπορούσαν να βρουν έναν τρόπο να κάνουν καταδύσεις εκεί, πιθανότατα μπορείτε να κάνετε καταδύσεις όπου είστε και εσείς. Δεν χρειάζεται να ζήσετε μέσα σε μια ώρα από το Florida Keys ή τον Κόλπο του Μεξικού. Ή, δεν χρειάζεται να ζείτε μέσα σε μια ώρα από τα Catalina Islands στην Καλιφόρνια. Ενώ αυτά τα μέρη προσφέρονται για τον τρόπο κατάδυσης, μπορείτε να βουτήξετε στις Μεγάλες Λίμνες ή ακόμα και σε αυτές τις λίμνες κοντά στο σπίτι σας. Υπάρχουν λατομεία διάσπαρτα σε όλη τη χώρα που χρησιμοποιούν καταστήματα καταδύσεων για πιστοποίηση ατόμων. Μαζί με αυτό, υπάρχουν πολλές λίμνες που προσφέρονται για καταδύσεις. Ζω στα Midwest, έξω από το Σικάγο, στη Northwest Indiana. Ο καιρός το επιτρέπει, μπορώ να βουτήξω σε ναυάγια μέσα σε περίπου μία ώρα ή δύο από το σπίτι μου.

Αν θέλετε να μάθετε πού βουτούν οι ντόπιοι, πηγαίνετε στο καταδυτικό κατάστημα και μάθετε πού βουτούν. Περισσότερες πιθανότητες από ότι όχι, είναι εντός της περιοχής. Αν θέλουν πραγματικά να βουτήξετε, τότε θα προσφέρουν εκδρομές για να πάτε σε άλλα μέρη για καταδύσεις. Δεν ακούγεται αρκετά εύκολο;

Επομένως, δεν έχουμε μιλήσει ακόμη για το ότι οι καταδύσεις είναι πολύ σκληρές. Αναφερθείτε νωρίτερα στη συνομιλία σχετικά με τον εξοπλισμό και την αντίληψη. Η κατάδυση έγινε πιο εύκολη. Με οποιονδήποτε οργανισμό πιστοποίησης, ρωτάμε ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση υγείας σας. Εάν υπάρχει μια ερώτηση, τότε έχουμε έναν γιατρό να αφήσει τους αντίχειρες για την ικανότητά σας να βουτήξετε. Εάν σας ξεκαθαρίσουν, τότε είμαστε καλοί να διασκεδάσουμε και να ξεκινήσουμε την εξερεύνηση. Υπάρχει μια φυσική πτυχή της κατάδυσης, χωρίς αμφιβολία για αυτό. Προσπαθώ να μειώσω το άγχος όσο το δυνατόν περισσότερο. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει επίσης μια ψυχική πτυχή για καταδύσεις. Περισσότεροι άνθρωποι κλείνουν την ψυχική πλευρά περισσότερο από τη φυσική πλευρά.

Αντιμετωπίστε το, όταν μπαίνετε στο νερό, βάλτε το ρυθμιστή στο στόμα σας και σύρετε κάτω από τα κύματα, κάνετε ένα βήμα προς τα πίσω στην εξελικτική αλυσίδα. Μόλις χαλαρώσετε και συνειδητοποιήσετε ότι έχετε μια γεμάτη δεξαμενή αέρα, όλα γίνονται ευκολότερα. Θα σας κάνουμε να κάνετε δεξιότητες στο νερό για να ξεπεράσετε κοινά ζητήματα. Ενώ μπορεί να μην σας αρέσουν οι δεξιότητες, αν ακολουθήσετε αυτό που διδάσκει ο εκπαιδευτής, τότε αυτό γίνεται επίσης ευκολότερο και πιο χαλαρωτικό.

Έτσι, οι κατασκευαστές εξοπλισμού καταδύσεων δημιούργησαν εξοπλισμό που μας κάνει να νιώθουμε πιο άνετα και σίγουροι στο νερό. Η σωστή οδηγία σάς βοηθά να κατανοήσετε κοινά ζητήματα που μπορεί να συμβούν υποβρύχια και σας δίνει τεχνικές για τη διόρθωση αυτών των προβλημάτων. Ο εκπαιδευτής σας είναι εκεί για να αφαιρέσει επίσης πολλά από τα φυσικά στελέχη που θα συμβούν κατά τη διάρκεια της κατάδυσης. Λοιπόν, πώς μπορεί να είναι πολύ δύσκολο; Και πάλι, η κατάδυση υποφέρει από την αντίληψη για το πώς ήταν πριν, και όχι για το τι είναι σήμερα.

Από κάποιον που κάνει καταδύσεις εδώ και χρόνια, αρχίζουμε να βλέπουμε ότι η κατάδυση με τους σωστούς εκπαιδευτές δεν είναι πολύ δύσκολη. Θα μας δείξουν πολλά μέρη για καταδύσεις και πραγματικά δεν κοστίζει τόσο πολύ για την ασφάλεια και την άνεσή μας. Δεδομένου ότι δεν βλέπουμε την κατάδυση διαφημίσεων Mountain Dew, δεν μπορεί πραγματικά να είναι τόσο ακραία. Οι καταδύσεις θα πρέπει να θεωρούνται ως ένα χαλαρωτικό και ευχάριστο άθλημα που σχεδόν όλοι μπορούν να απολαύσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *