Εθιμοτυπία καουμπόη

Οι περισσότεροι λαοί δεν συμπεραίνουν αυτόματα ότι οι καουμπόηδες έχουν τρόπους, αλλά στην εποχή μου, οι περισσότεροι κάουμποϋ θεωρούνταν αληθινοί κύριοι. Η απόθεση του καπέλου σε μια κυρία εξακολουθεί να ισχύει σε πολλές περιπτώσεις, αλλά ας εξετάσουμε μερικές λιγότερο γνωστές μορφές εθιμοτυπίας καουμπόη.

Μεγαλώνοντας σε ένα ράντσο στο ΒΑ Νέο Μεξικό έφερε πολλά μαθήματα συμπεριφοράς καουμπόη, πολλά από τα οποία είναι ακόμα ζωντανά στο σημερινό λιγότερο επίσημο περιβάλλον. Το να πας σε έναν χορό στα περισσότερα μέρη σήμαινε να αφήσεις το καπέλο σου στο τραπέζι ενώ χορεύεις (φυσικά ανάποδα, για να προστατέψεις το χείλος). Τα Spurs δεν φορούσαν ποτέ σε μια πίστα, ακόμα κι αν ένιωθα ότι φαίνονται δροσερά.

Αυτός ο κωδικός ήταν ακόμη πιο έντονος ενώ εργαζόταν στο ράντσο. Εμείς, που ήμασταν αρκετά τυχεροί για να ζήσουμε τη ζωή, μάθαμε τα μαθήματα, μερικές φορές με τον σκληρό τρόπο. Ένας σίγουρος τρόπος για να κερδίσετε την περιφρόνηση ενός καουμπόη ήταν να οδηγήσετε μπροστά του ή ανάμεσα σε αυτόν και το κοπάδι.

Κατά τη συγκέντρωση βοοειδών, οι αναβάτες συγκλόνισαν σε ένα λιβάδι με τρόπο παρόμοιο με έναν στρατό που περιβάλλει τον εχθρό. Η πτώση των αναβατών μέχρι το ένα άκρο του λιβαδιού να περιβάλλεται πλήρως. συγκλόνθηκαν ταυτόχρονα σε ένα ευρύ βρόχο και παρέμειναν στον ίδιο σχηματισμό, καθώς ο βρόχος συμπίεσε τα βοοειδή προς το μαντρί ή την πύλη για την οποία κατευθυνόσασταν. Ένας καουμπόη που βγήκε από αυτόν τον σχηματισμό ήταν για μια δύσκολη στιγμή.

Αυτό θα μπορούσε να απαιτήσει μερικές δύσκολες αποφάσεις, ειδικά αν οδηγούσατε δίπλα σε κάποιον που δεν ήξερε τι έκαναν. Θεωρήθηκε εντάξει, ωστόσο, εάν τα βοοειδή έφευγαν, για να καλύψει το χάσμα οδηγώντας μπροστά από κάποιον, ωστόσο, πρέπει να ζητήσετε συγγνώμη το συντομότερο δυνατό.

Δεν χειριστήκατε ποτέ καπέλο άλλου καουμπόη, εκτός αν σας δοθεί άδεια, αλλιώς αυτό ήταν λόγος για έναν αγώνα γροθιάς. Ποτέ μην βάζετε το καπέλο σας σε ένα κρεβάτι, αν και νομίζω ότι αυτό είχε να κάνει με τη δεισιδαιμονία από τους τρόπους οποιουδήποτε είδους. Υποτίθεται ότι θα φέρει κακή τύχη.

Ένα καλοκαίρι βοηθώντας τους γείτονες να κάνουν μάρκα, είχαν ένα τσοκ βαγόνι, στο οποίο συγκεντρώσαμε για φαγητό. Ένας καουμπόη ήταν σταθερά ασεβής και αδιάφορος για τον κώδικα του καουμπόη, και ένα απόγευμα όλα έφτασαν στο μυαλό. Εισήχθη στην παλιά παράδοση του σκασίματος.

Αρκετοί καουμπόηδες τον άρπαξαν και τον κράτησαν πάνω από τη γλώσσα του τσοκ βαγονιού, ενώ ένας μεγαλύτερος καουμπόη έβγαλε τα χαλάκια του και προχώρησε να τον κτυπήσει στην πίσω πλευρά με τα σκασίματα. Αυτό έβλαψε το εγώ, πολύ περισσότερο από το πίσω άκρο. Νομίζω ότι οι «chappers» ξεπέρασαν περισσότερο από το «chapee», καθώς σίγουρα δεν βελτίωσε τη διάθεσή του, αλλά ήταν ένα μάθημα για όλους μας στον κώδικα του καουμπόη.

Η ευγένεια του κάουμποϋ είναι ζωντανή και καλά σήμερα, αλλά οι γραμμές έχουν κάπως θολώσει από την ανεκτική κοινωνία μας. Πάντα ένιωθα ότι ήταν τιμή να είμαι καουμπόη, κάτι που να είμαι περήφανος. Ο αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ των καουμπόηδων πρέπει πάντα να είναι ο κανόνας. Ας κρατήσουμε την παράδοση ζωντανή και αφήστε το όνειρο του Αμερικανού καουμπόη να ζήσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *