Θετικές και αρνητικές επιπτώσεις στην κατάδυση

Η κατάδυση είναι ένα άθλημα που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στη θαλάσσια ζωή. Οι δύτες καταδύονται για να εκτιμήσουν τη μαγεία των υδρόβιων λουλουδιών και των ζώων και ευδοκιμούν σε παρθένες τοποθεσίες κατάδυσης. Κάθε μάθημα κατάδυσης θα σας δείξει τις δεξιότητες και τη θεωρία, αλλά και την «υποβρύχια εθιμοτυπία» που μπορεί να καθοδηγήσει τη συμπεριφορά σας στο νερό.

η κολύμβηση με σκαφάνι είναι το άθλημα όπου οι οπαδοί είναι οι πιο ενήμεροι για την ευαισθησία των οικοτόπων και το πιο σεβαστό του περιβάλλοντος.

Επιπλέον, οι περιοχές κολύμβησης ανθίζουν πάνω από τους ωκεανούς του κόσμου εδώ και δεκαετίες. Έμαθαν να διατηρούν τους πόρους τους για να διατηρούν τακτικά έσοδα από τη βιομηχανία κολύμβησης. Ωστόσο, η κολύμβηση με καταδύσεις μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Το 1ο προφανές παράδειγμα είναι η εκτύπωση άνθρακα των πτήσεων που απαιτούνται για να φτάσετε σε καταπληκτικές τοποθεσίες κατάδυσης και ας μην ξεχνάμε το καύσιμο που χρησιμοποιείται στα καταδυτικά σκάφη. Αυτά τα σκάφη κινούνται με αέριο και περιστασιακά απρόσεκτα από πού ρίχνουν την άγκυρα τους, καταστρέφοντας έτσι τον πυθμένα της θάλασσας, ειδικά το θαλάσσιο γρασίδι που είναι καταφύγιο για αμέτρητα είδη.

Ορισμένοι αυτοδύτες μπορούν να έχουν τεράστιο αντίκτυπο που είναι πολύ αρνητικό. Αν και ο έλεγχος πλευστότητας διδάσκεται μέσα σε οποιαδήποτε συγκεκριμένη πιστοποίηση κατάδυσης, ορισμένοι δύτες δυσκολεύονται να διατηρήσουν τη χαλαρή τους θέση κατά την κατάδυση. Έπειτα έχουν επαφή με τον ύφαλο, τα κοράλλια και τον αμμώδη πυθμένα και μπορούν να ενοχλήσουν ή ακόμα και να βάλουν σε μεγάλο βαθμό αυτό το εύθραυστο οικοσύστημα.

Τα βατραχοπέδιλα είναι η πιο τυπική πηγή καταστροφής στους υφάλους. Οι δύτες πρέπει να παραμείνουν σε λογική απόσταση μακριά από τη βλάστηση και να πάνε επίπεδο με την επιφάνεια με επίπεδο ελέγχου. Τα κοράλλια είναι ζωντανά όντα, όχι χλωρίδα. Αυτά τα ζωντανά ζώα προστατεύονται από μόλυνση από μια λεπτή εναπόθεση βλέννας που καταστρέφεται από την ανθρώπινη επαφή. Επιπλέον, το λάδι που υπάρχει στο ανθρώπινο δέρμα τους βλάπτει. Η κρέμα Suntan είναι επίσης ένα ζήτημα, πολλές από τις οποίες δεν είναι φιλικές προς το περιβάλλον.

Μια άλλη αρνητική δράση υποβρύχια είναι η διατροφή. Η προσέλκυση ενός σύννεφου ψαριών ή ενός γιγαντιαίου γκρουπ παρέχοντάς τους φαγητό είναι μια υπέροχη αίσθηση. Παρ ‘όλα αυτά, δεν είναι μέρος της φυσικής τροφικής αλυσίδας, όπου τα είδη προηγούνται άλλων, δημιουργώντας έτσι αυτήν την κρίσιμη ισορροπία που οι θάλασσες πρέπει να επιβιώσουν. Τα ψάρια παραμένουν κοντά στους υφάλους επειδή έχουν μάθει ότι τρέφονται συνεχώς καθημερινά και ως εκ τούτου δεν θα αναζητήσουν τη φυσική τους πηγή τροφής.

Πριν από 30 χρόνια, ορισμένα θέρετρα επεκτάθηκαν πολύ γρήγορα πριν τεθεί σε εφαρμογή κανένας έλεγχος. Οι προβλήτες έχουν χτιστεί στον ύφαλο για απλούστερη πρόσβαση για τους δύτες και τους κολυμβητές με αναπνευστήρα. Τα μονοπάτια πεζοπορίας απευθείας στους υφάλους τα έχουν καταστρέψει για πάντα.

Ευτυχώς τα πράγματα έχουν αλλάξει και τα θέρετρα κολύμβησης έχουν αποδεχθεί τη σημασία της προστασίας των πόρων τους. Ορισμένες χώρες, όπως οι Μαλδίβες, εξαρτώνται θετικά από τον τουρισμό και η βιομηχανία κολύμβησης είναι ένα μεγάλο μέρος των εθνικών κερδών της. Περισσότερα δεδομένα σχετικά με διακοπές κατάδυσης μπορεί να βρεθεί.

Η υποβρύχια κατάδυση έχει να κάνει με το να απολαύσετε το υπέροχο πράγμα για τις θάλασσες και επομένως απαιτείται μια πολύ ισχυρή αίσθηση σεβασμού, ώστε οι επόμενες γενιές να μπορούν ακόμα να βουτήξουν σε παρθένα και ανθισμένα νερά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *