Καταδύσεις – Τύποι πτερυγίων

Ο άνθρωπος φτιάχτηκε για περπάτημα στην ξηρά, αλλά η επιθυμία να διασχίσει το άγνωστο τον ώθησε να εξερευνήσει τους ουρανούς και να κρουαζιέρα στα υποβρύχια βάθη. Για να αντισταθμίσει την έλλειψη βιολογικής διευκόλυνσης για να εξερευνήσει περιβάλλοντα που δεν είναι δυνατόν, ο άνθρωπος ανακάλυψε σχετικές συσκευές για να βοηθήσει στην εξερεύνησή του. Και από την απεριόριστη περιέργειά του για τον κόσμο, ακμάζουσα εκατοντάδες πόδια θαλασσινού νερού κάτω από την επιφάνεια προκύπτει η ανάπτυξη του σετ ανοικτής θάλασσας και των υπόλοιπων συσκευών – όπως τα πτερύγια, που συνθέτουν το σκάφος.

Τα πτερύγια Scuba είναι τα μέσα υποβρύχιας προώθησης, επιτρέποντας στους δύτες να ταξιδέψουν γρήγορα στη στήλη νερού αποτελεσματικά και να αντισταθμίσουν την κακή δύναμη ώθησης των ανθρώπινων ποδιών. Διαθέσιμο σε διάφορα σχέδια και μεγέθη, ένας δύτης πρέπει να κάνει διακρίσεις στην επιλογή των πτερυγίων για να ταιριάζει με τις απαιτήσεις του, το επίπεδο άνεσης και τις προσωπικές του προτιμήσεις. Το άρθρο θα συζητήσει εν συντομία τους διαφορετικούς τύπους πτερυγίων κατάδυσης με σκοπό να βοηθήσει τους δύτες να επιλέξουν ένα κατάλληλο ζεύγος.

  1. Πτερύγια κουπιών. Τα πτερύγια Paddle είναι απλά σχεδιασμένα ως προέκταση των ποδιών. Θα απαιτούσε πιθανώς τεράστια κλοτσιές αν τα πόδια μόνοι είχαν χρησιμοποιηθεί για πρόωση. αλλά ένα ζεύγος πτερυγίων δημιουργεί πιο αποτελεσματική κίνηση προώθησης για να μειώσει σημαντικά την προσπάθεια κλοτσιών του δύτη. Τα πτερύγια κουπιών διατίθενται σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη Μερικοί είναι εξοπλισμένοι με ιμάντες τακουνιών, ενώ άλλοι καλύπτουν ολόκληρο το πόδι. Ιδανικό για χρήση τόσο σε καταδύσεις όσο και σε δραστηριότητες κολύμβησης με αναπνευστήρα, τα πτερύγια θα είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις των δύο αθλητικών δραστηριοτήτων.
  2. Σπλιτ πτερύγια. Τα χωριστά πτερύγια καλούνται ως έχουν για να διαμορφωθούν σαν πτερύγια με κάθε πτερύγιο χωρισμένο σε δύο. Παρ ‘όλα αυτά, τα σπασμένα πτερύγια παρέχουν καλύτερη πρόωση από ένα ζεύγος πτερυγίων. με τα πτερύγια σχεδιασμένα να λειτουργούν σαν έλικα. Αυτό επιτρέπει στον αυτοδύτη να καλύψει περισσότερες αποστάσεις για το ίδιο επίπεδο εξουδετερωμένης ισχύος. Ιδανικό για σκληροπυρηνικούς δύτες και κολύμβηση με αναπνευστήρα, ένα split πτερύγιο είναι πιο ακριβό από το μέσο πτερύγιο.
  3. Force Fins. Φανταστείτε ένα πτερύγιο mini-paddle που μπορεί να παράγει ίση ισχύ ώσης με αυτό του κανονικού μεγέθους πτερυγίου paddle – αυτό ονομάζετε Force Fin. Τα χαρακτηριστικά και οι λειτουργίες του Force Fins θεωρούνται χρήσιμα για ναυαγοσώστες και αυτοδύτες που προτιμούν ένα ελαφρύ και πιο άνετο σετ πτερυγίων. Το μειονέκτημα της χρήσης αυτού του εξοπλισμού είναι ότι τα πτερύγια μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο να κάνουν ελιγμούς υποβρύχια, ειδικά για αρχάριους δύτες. Ωστόσο, εάν η απόδοση προτιμάται από την ακρίβεια, τότε το πτερύγιο δύναμης είναι ιδανικό για εσάς.

Θυμηθείτε ότι θα χρειαστούν μερικές καταδύσεις για να βελτιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα και η δύναμη ώθησης ενός νέου σετ πτερυγίων. Ακριβώς όπως και κάθε άλλος εξοπλισμός scuba, τα πτερύγια scuba χρειάζονται λίγο να συνηθίσουν. Σε περίπτωση που εξακολουθείτε να βρίσκεστε άλυτοι για την επιλογή ενός πτερυγίου κατάδυσης, σας προτείνουμε να θεωρήσετε τα πτερύγια ανοιχτού τακουνιού Aero, ένα ισχυρό σετ πτερυγίων που προέρχονται από τη γραμμή εξοπλισμού scuba του H2Odyssey. Εξοπλισμένο με λεπτές ράγες, τα πτερύγια H2Odyssey Aero Open Heel [http://www.scubasuppliers.com/site/1408308/product/F10] είναι ιδανικό για ισχυρή πρόωση, ενώ είναι κατάλληλο για γυναίκες και παιδιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *