Μπορεί ένα Rebreather να είναι περιουσιακό στοιχείο στην εμπορική κατάδυση;

Τι είναι η αναδημιουργία; Η αναπνευστική συσκευή είναι ένας τύπος αναπνευστικής συσκευής που χρησιμοποιείται από δύτες που διαφοροποιούνται από άλλους στην αγορά μέσω της ικανότητάς του να ανακυκλώνει τα αέρια που εκπνέετε, για επαναχρησιμοποίηση σε έναν συνεχή κύκλο ροής. Εάν είστε επαγγελματίας δύτης ή εμπορικός δύτης, τότε δεν έχετε αμφιβολία ότι έχετε ακούσει αυτά τα συστήματα, αλλά πιθανότατα δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ. Ενώ οι εμπορικοί δύτες συνήθως χρησιμοποιούν ένα σύστημα κατάδυσης που παρέχεται στην επιφάνεια για να δουλέψουν, οι αναπνευστήρες χρησιμοποιούνται συχνότερα από τεχνικούς δύτες για την ελευθερία κινήσεων και για μικρότερες ποινές στον τρόπο αποσυμπίεσης που απαιτείται.

Ο τρόπος δράσης της αναδημιουργίας βασίζεται σε ορισμένες βασικές και απλές επιστημονικές αρχές. Το ανανεωτικό σάς επιτρέπει να εισπνέετε τον αέρα που αναπνέετε αντί να τον απελευθερώνετε με τη μορφή φυσαλίδων αέρα. Ο αναγεννητής αφαιρεί κατά κύριο λόγο την περιεκτικότητα σε διοξείδιο του άνθρακα του εκπνεόμενου αέρα χρησιμοποιώντας έναν μικρό όγκο αλκαλίων, υδροξειδίου του νατρίου στον καθαριστή.

Το διοξείδιο του άνθρακα απομακρύνεται με τη μορφή στερεού ανθρακικού ασβεστίου. Το οξυγόνο που καταναλώσατε αντικαθίσταται χρησιμοποιώντας τα εφοδιασμένα μικρά δοχεία καθαρού οξυγόνου για να εγχύσετε φρέσκο ​​οξυγόνο στον αέρα όταν ο κύκλος αναπνοής ξεκινά ξανά. Ένας αναπνευστήρας διατηρεί επίσης την περιεκτικότητα οξυγόνου στο βέλτιστο μέσω αισθητήρων οξυγόνου που περιλαμβάνονται στο σετ αναπνοής. Ένας μηχανισμός αρνητικής ανάδρασης ελέγχει το ρυθμό παροχής οξυγόνου.

Ένας ανανεωτής έχει πολλαπλά οφέλη έναντι των άλλων αναπνευστικών συσκευών που διατίθενται στην αγορά, καθιστώντας το πλεονέκτημα σε ορισμένες περιπτώσεις. Ένας ανανεωτήρας προσφέρει βελτιωμένη απόδοση αερίου. Ενώ η συμβατική αναπνοή προκαλεί σπατάλη οξυγόνου καθώς ο εκπνεόμενος αέρας σας έχει περιεκτικότητα σε οξυγόνο 16%, ένας ανανεωτής ανακυκλώνει το οξυγόνο που θα χρησιμοποιηθεί ξανά. Το αναπνευστήρα είναι ελαφρύτερο από άλλες αναπνευστικές συσκευές που διατίθενται στο εμπόριο. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι ένα αναπνευστήρα φέρει μόνο καθαρό οξυγόνο αφήνοντας πίσω του την περιεκτικότητα σε άζωτο 78% του ατμοσφαιρικού αέρα.

Με την αναζωογόνηση, μπορείτε να περιμένετε πολύ λιγότερη ασθένεια αποσυμπίεσης, επειδή το άζωτο στο αναπνευστικό σύστημα διατηρείται στο ελάχιστο όριο. Οι δύτες έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν στο νερό περισσότερο από ό, τι με τα συμβατικά εργαλεία. Το Rebreathers παράγει λίγες ή καθόλου φυσαλίδες και ως εκ τούτου προκαλεί ελάχιστη διαταραχή στην υδρόβια ζωή. Ο δύτης κινείται κρυφά για να καταλάβει την υποβρύχια ζωή.

Με την πάροδο των χρόνων, η κατάδυση με αναπνευστήρα έχει σκοτώσει αρκετό αριθμό ανθρώπων, μερικοί από τους οποίους πιστεύεται ότι είναι ικανοί δύτες, λόγω των επιπλοκών που προκύπτουν όταν οι ιδιοκτήτες δεν εξοικειωθούν αρκετά με τα καταδυτικά εργαλεία τους πριν αποχωρήσουν. Ο αριθμός των θανατηφόρων καταδύσεων που συνεπάγονται αναζωογόνηση αυξάνεται από το 1998 και αυξάνεται από 1 σε 5% στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι συνήθεις καταδυτικές διαταραχές κατά τη χρήση ενός ανανεωτήρου περιλαμβάνουν συσκότιση βαθιού νερού που προκαλείται από υποξία όταν η μερική πίεση του οξυγόνου του αναπνευσμένου αέρα γίνεται πολύ χαμηλή για να διατηρήσει τη ζωή, τοξικότητα οξυγόνου που προκαλείται από μερική πίεση οξυγόνου πολύ υψηλή, φθάνοντας σε υπεροξικά επίπεδα. Αποπροσανατολισμός, σοβαρός πονοκέφαλος και υπεραερισμός λόγω υπερβολικά υψηλής περιεκτικότητας σε διοξείδιο του άνθρακα στον ανακυκλωμένο αέρα. Αυτό συνήθως προκαλείται από βλάβη στο σύστημα καθαρισμού. Για αυτούς τους λόγους, θα διαπιστώσετε ότι ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο για αναδυόμενους δύτες προσανατολίζεται ακόμη περισσότερο στην ασφάλεια από ένα τυπικό σεμινάριο για καταδύσεις ή καταδύσεις.

Το rebreather είναι αναμφίβολα ένα εξαιρετικό κομμάτι τεχνολογίας που θεωρείται απαραίτητο πλεονέκτημα σε πολλούς επαγγελματικούς καταδυτικούς τομείς. Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, αλλά εναπόκειται σε εσάς ως αναδυόμενος δύτης να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να καταδύεστε με ασφάλεια όλη την ώρα. Ένα επαγγελματικό σεμινάριο καταδύσεων θα ήταν ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *