Ο Eden Rocks Shore Dives στο Grand Cayman

Όταν κάναμε μια κρουαζιέρα στη Δυτική Καραϊβική, περιελάμβανε το Grand Cayman ως λιμάνι. Καταφέραμε να κάνουμε καταδύσεις σε μία από τις ακτές. Στην πραγματικότητα υπάρχουν δύο καταδύσεις στην ακτή από το κέντρο της Τζωρτζτάουν που μας συνιστούσαν. Για τους επιβάτες κρουαζιερόπλοιων, είναι αρκετά εύκολο να εντοπιστεί. Μόλις τα τρυφερά σκάφη φτάσουν στην προβλήτα, περπατήσαμε προς τα δεξιά και λιγότερο από 5 λεπτά, φτάσαμε στο Eden Rocks Dive Center. Μην ξεγελιέστε από έναν νέο ανταγωνιστή που έχουν λίγο πριν. Το Eden Rocks Dive Center βρίσκεται πιο κοντά στους καταδυτικούς χώρους από τον νέο του ανταγωνιστή.

Τα νησιά Cayman είναι σχετικά ακριβά για καταδύσεις με μέσο όρο 85 $ ΗΠΑ για ένα ταξίδι κατάδυσης με δύο δεξαμενόπλοια. Ωστόσο, με περιορισμένο χρόνο όπως και με τους επιβάτες κρουαζιερόπλοιων, καταφέραμε να κάνουμε αξιοπρεπή κατάδυση για πολύ λιγότερο. Εάν φέρνετε όλα τα εργαλεία σας εκτός από δεξαμενές και βάρη, μπορείτε να τα νοικιάσετε για περίπου 10 $ ΗΠΑ. Ακόμη και η ενοικίαση πλήρων εργαλείων θα διαρκέσει πολύ λιγότερο από ένα ταξίδι με πλοίο. Το Eden Rocks διαθέτει αίθριο με ερμάρια στο πίσω μέρος και μια περιοχή με σκάλα όπου είναι η είσοδος στο νερό. Οι δύο τοποθεσίες κατάδυσης ονομάζονται Eden Rocks και Devil’s Grotto. Φτάνονται με μια σύντομη βουτιά προς μερικά σημαντήρες που σηματοδοτούν τις τοποθεσίες.

Καταλήξαμε να κάνουμε το Devil’s Grotto που είχε κάποιους ωραίους σχηματισμούς κοραλλιών. Το μέγιστο βάθος ήταν περίπου 46 πόδια με θερμοκρασία νερού περίπου 80 μοίρες. Η ορατότητα ήταν ακόμη καλύτερη από αυτή που βιώσαμε στο Key Largo λίγες μέρες πριν. Υπήρχε μια πολύ ωραία μεγάλη κολύμβηση μέσα από τη σήραγγα και πολλά μικρότερα σε ολόκληρο τον ιστότοπο. Μέσα στη μεγάλη σήραγγα, είδαμε ένα μεγάλο tarpon κάτοικο. Η ζωή των ψαριών, συμπεριλαμβανομένων των παπαγάλων, των οστρακόδερμων και των μαυρίσματος ήταν υγιής σε αυτήν την κατάδυση στην ακτή και είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι υπάρχει ακόμη και τόσο κοντά στα κρουαζιερόπλοια. Άλλοι δύτες είπαν ότι είδαν και μερικές χελώνες.

Θα θέλαμε να κάνουμε τον άλλο ιστότοπο κατάδυσης, Eden Rocks που βρίσκεται στα δεξιά του Devil’s Grotto την επόμενη φορά που θα βρεθούμε στο Grand Cayman. Αυτές οι ιστοσελίδες είναι ιδανικές για αρχάριους δύτες. Ο σύντροφός μου ήταν πρόσφατα πιστοποιημένος δύτης και δεν είχε προβλήματα με αυτήν την κατάδυση στην ξηρά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *