Πώς να γίνετε επιτυχημένος εκπαιδευτής Scuba

Στο τέλος του μαθήματος ανάπτυξης εκπαιδευτών, υπάρχει μια εξέταση – η φοβισμένη εξέταση PADI Instructor! Είναι ανθρώπινη φύση να επικεντρωθούμε στην επιτυχία αυτής της εξέτασης, αλλά δεν είναι καθόλου η πραγματική δοκιμασία! Το πραγματικό τεστ είναι η πρώτη τάξη που θα διδάξετε έναν εκπαιδευτή PADI.

Γι ‘αυτό είναι τόσο σημαντικό να επιλέξετε το σωστό IDC. Θέλετε να μάθετε από έναν διευθυντή μαθήματος που σας διδάσκει να είστε καλός εκπαιδευτής, ΟΧΙ πώς να περάσετε το IE. Οι διευθυντές των μαθημάτων που εστιάζουν στην απόκτηση του τέλειου σκορ στο IE το κάνουν συχνά καθώς το κόστος προετοιμασίας για τα πραγματικά προβλήματα που πρέπει να σας προετοιμάζει το IDC. Η εμπειρία που έχει ο διευθυντής μαθημάτων σας θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτό. Όταν ξεκίνησα για πρώτη φορά να διδάσκω το μάθημα ανάπτυξης εκπαιδευτών ως νέος διευθυντής μαθημάτων (έρχεται πριν από δέκα χρόνια) έπεσα σε αυτήν την παγίδα μόνος μου. Ανησυχούσα περισσότερο για τους υποψηφίους μου που πέρασαν το IE από το να αφιερώσω χρόνο για να επικεντρωθώ σε πιο πραγματική εκπαίδευση στον κόσμο.

Με την πάροδο του χρόνου και η εμπιστοσύνη μου χτίστηκε άρχισα να επικεντρώνομαι στα προβλήματα που ήξερα ότι οι υποψήφιοι εκπαιδευτές μου θα αντιμετώπιζαν στην καθημερινή τους δουλειά αφού είχαν περάσει το IE. Η νέα μου εμπιστοσύνη μου επέτρεψε να το κάνω αυτό γιατί τώρα ήξερα ότι το πέρασμα του IE θα ήταν ένα φυσικό αποτέλεσμα αυτής της προσέγγισης. Είχα διδάξει μερικά IDC και κανείς δεν είχε αποτύχει. Ο φόβος μου για αποτυχία ενός από τους υποψηφίους μου μειώθηκε. Η εστίασή μου στις εξετάσεις εκπαιδευτών κατά τη διάρκεια της προπόνησής μου μειώθηκε. Επομένως, η εστίασή μου στην εκπαίδευση άλλαξε. Ήθελα οι υποψήφιοι εκπαιδευτές μου να πέσουν στο έδαφος. Διδασκαλία ασφαλούς διασκέδασης και καλά οργανωμένων μαθημάτων PADI. Είναι ένα πράγμα να περάσετε το IE, αλλά μόλις φτάσετε στην πρώτη σας δουλειά, εάν κάνετε ένα χάος από τα πρώτα μαθήματα που διδάσκετε, θα χάσετε αυτήν τη δουλειά. Συνειδητοποίησα ότι ήταν δουλειά μου να σιγουρευτώ ότι αυτό δεν συνέβη. Το ηθικό της ιστορίας – Βρείτε σκηνοθέτη μαθήματος με χρόνια εμπειρίας. Θα σας εκπαιδεύσουν για να είστε επιτυχημένος εκπαιδευτής καταδύσεων, όχι μόνο για να περάσετε τις εξετάσεις.

Εκπαιδεύστε σε συνθήκες παρόμοιες με αυτές που σκοπεύετε να εργαστείτε. Το IDC σίγουρα δεν είναι εύκολο, γίνεται πολύ πιο δύσκολο από κρύο νερό και χαμηλή ορατότητα. Έτσι, επιλέγοντας να πάρετε το IDC σε τέτοιες συνθήκες σίγουρα, προσθέτει ένα ποσό φόρτωσης εργασιών. Ωστόσο, εάν πρόκειται να διδάξετε σε αυτές τις συνθήκες αφού περάσετε το IE, ίσως αξίζει να εκπαιδεύσετε σε αυτές τις ίδιες συνθήκες. Υπάρχει όμως μια άλλη επιλογή. Μπορείτε να αποφασίσετε να πάρετε το IDC σε ωραία ζεστά τροπικά νερά και λάβετε την βαθμολογία OWSI κάτω από τη ζώνη σας και, στη συνέχεια, παρακολουθήστε MSDT σε πιο δύσκολες συνθήκες, παρόμοιες με αυτές στις οποίες σκοπεύετε να διδάξετε.

Στο ΜΕΡΟΣ 2 θα κοιτάξω περισσότερο τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε μόλις περάσετε τις εξετάσεις για να απασχοληθείτε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *