Πώς να ξεκινήσετε την κατάδυση

Το SCUBA σημαίνει Self-Contained-Underwater-Breathing-Apparatus και έχει γίνει δημοφιλές τα τελευταία χρόνια επειδή είναι συναρπαστικό, ένα άθλημα για όλους και επειδή η τεχνολογία το έκανε πιο εύκολο και πιο εύκολο.

Ίσως θυμάστε τον Jacques Cousteau που έχει κάνει πολύ καλά για τη βιομηχανία SCUBA με τα υπέροχα υποβρύχια βίντεό του. Από τα βίντεο και τις υποβρύχιες εξερευνήσεις του, η κατάδυση SCUBA έγινε όλο και πιο δημοφιλής. Τη στιγμή της γραφής (06/2006), το PADI, ο μεγαλύτερος οργανισμός καταδύσεων στον κόσμο έχει περισσότερους από 130.000 επαγγελματίες καταδύσεων και περίπου 5300 PADI Dive Centres and Resorts που λειτουργούν σε 180 χώρες και επικράτειες.

Πού μπορώ να βρω ένα κέντρο καταδύσεων;

Το καλύτερο μέρος για να βρείτε ένα κέντρο καταδύσεων είναι πιθανώς στον ιστότοπο του PADI (www.padi.com). Μπορείτε να βρείτε καταδυτικά κέντρα PADI σε περισσότερες από 180 χώρες. Αυτό σημαίνει ότι πιθανώς θα βρείτε ένα κοντά στο σπίτι σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το κέντρο καταδύσεων με τα αιτήματά σας και θα χαρούν να σας παρέχουν οποιεσδήποτε πληροφορίες χρειάζεστε.

Σε διακοπές ή μάλλον στο σπίτι;

Αυτό εξαρτάται πλήρως από το τι θέλετε να κάνετε. Μπορείτε ακόμη και να το συνδυάσετε! Μπορείτε να κάνετε μαθήματα θεωρίας και πισίνας στο κέντρο καταδύσεων στο σπίτι σας και να κάνετε καταδύσεις ανοιχτού νερού κατά τη διάρκεια των αγαπημένων σας καταδύσεων. Ονομάζεται παραπομπή, απλώς ζητήστε από το κέντρο καταδύσεων να το κανονίσει για εσάς. τις περισσότερες φορές έχουν ειδικές προσφορές για εσάς. Οι παραπομπές ισχύουν συνήθως για 12 μήνες, ώστε να μπορείτε να αφιερώσετε το χρόνο σας για αυτό.

Μερικοί δημοφιλείς προορισμοί για καταδύσεις SCUBA είναι η Ερυθρά Θάλασσα και η Καραϊβική. Και οι δύο προορισμοί προσφέρουν σαφείς και χαλαρές συνθήκες και έχουν εκατοντάδες καταδυτικά κέντρα για να διαλέξετε.

Μπορείτε να βρείτε μαθήματα κατάδυσης στο Diving Answers, συλλέγουμε μαθήματα καταδύσεων από όλο τον κόσμο και τα βάζουμε σε μία σελίδα … απλή! Είναι ένας εύκολος τρόπος για να βρείτε την πρώτη σας κατάδυση και θα χαρούμε πολύ να σας δώσουμε συμβουλές στο φόρουμ μας ή ανά email. Ανεξάρτητες συμβουλές, γιατί δεν πουλάμε διακοπές ή μαθήματα για τον εαυτό μας.

Τι να ψάξω?

Μην κοιτάτε μόνο την τιμή, κοιτάξτε την επαφή και την ανταπόκριση που λαμβάνετε από το κέντρο καταδύσεων, μιλήστε με τον μελλοντικό εκπαιδευτή και το προσωπικό σας και κάντε πολλές ερωτήσεις σχετικά με το μάθημα, τη διαμονή, το υλικό μελέτης, τις εξετάσεις, τις απαιτήσεις απόδοσης κ.λπ. Οι εκπαιδευτές κατάδυσης θα πρέπει να έχουν περισσότερο από μεγάλη υπομονή και οι περισσότεροι εκπαιδευτές είναι πραγματικά φιλικοί άνθρωποι που θα ήθελαν να σας βοηθήσουν.

Μην φοβάστε γιατί εκπαιδεύουν τους ανθρώπους καθημερινά. Αναζητήστε ποιότητα και όχι ποσότητα. Δεν έχει σημασία πόσο καιρό ένας εκπαιδευτής εκπαιδεύτηκε ή πόσους μαθητές έχει εκπαιδεύσει μέχρι στιγμής. Πρόκειται για πόση προσπάθεια, αφοσίωση και αγάπη που θέτει στη δουλειά τους. Πιστεύετε καλύτερα με έναν εκπαιδευτή καταδύσεων που βεβαιώνει ότι ξέρετε τι κάνετε ή απλά ψάχνετε για πιστοποίηση; Θυμηθείτε: πληρώνετε για το μάθημα και όχι για πιστοποίηση.

Σας υπόσχομαι μια διασκεδαστική και αξέχαστη περιπέτεια ενώ αναπνέετε για πρώτη φορά κάτω από το νερό. Καλα να περνας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *