Υπολογιστές Scuba Diving, όπως ο επεξεργαστής κατάδυσης, μειώνουν σημαντικά την πιθανότητα των στροφών

Η εξέγερση των υπολογιστών της δεκαετίας του 1980 που οδήγησε σε συνεχώς μικρότερους υπολογιστές δεν ήταν όφελος απλώς για το εμπόριο. Οι αυτοδύτες, επιπλέον, έχουν κερδίσει πολλά από τότε που έχει σημειωθεί πρόοδος στον υπολογισμό ηλεκτρονικών και συμπιεσμένων υπολογιστών. Η κύρια περίπτωση αυτού είναι ο υπολογιστής κατάδυσης.

Ο επεξεργαστής κατάδυσης είναι ένα εργαλείο που μοιάζει με ρολόι χειρός που ανιχνεύει και υπολογίζει τον χρόνο και την πίεση του περιβάλλοντος, τη θερμοκρασία και κατά καιρούς άλλα δεδομένα. Η πιο σημαντική λειτουργία του είναι να διατυπώνει ακριβείς μετρήσεις και ακριβείς υπολογισμούς που παρουσιάζουν στον δύτη συστάσεις για ασφαλή και υγιή άνοδο στην επιφάνεια. Μέσω ενός υπολογιστή κατάδυσης που στερεώνεται στον καρπό σας, η πιθανότητα του πόνου της κατάστασης αποσυμπίεσης – των στροφών – μειώνεται ριζικά.

Ένας σταθμός εργασίας κατάδυσης θα δείξει τον προστατευμένο ρυθμό ανόδου με βάση εκτιμήσεις της ποσότητας του αζώτου που απορροφάται κατά τη διάρκεια της κατάδυσης. Αυτό το επιτυγχάνει μέσω μιας συγχώνευσης της ευθείας μέτρησης της δύναμης του περιβάλλοντος και της χρονικής στιγμής, μαζί με ένα υπολογισμένο βάθος και ενσωματωμένους αλγόριθμους σχετικά με τη συγχώνευση αζώτου.

Η ενεργοποίηση του επεξεργαστή καθ ‘όλη τη διάρκεια της διαδρομής στην κατάδυση είναι χρήσιμη για τον υπολογισμό του περιβάλλοντος που βιώνει ο δύτης πριν από την είσοδο στο νερό.

Οι υπολογιστές κατάδυσης προσφέρονται σε μια ευρεία ποικιλία τιμών, και από κοινού οι ακριβότερες μονάδες περιλαμβάνουν πρόσθετες λειτουργίες. Ένας αριθμός υπολογίζει μόνο τα βασικά, άλλοι μπορούν στην πραγματικότητα να υπολογίσουν την πίεση της δεξαμενής και ακόμη και το μείγμα αερίου.

Ένας αριθμός στυλ θα αποκτήσει και θα αποθηκεύσει δεδομένα και υπολογισμούς, και μετά από αυτό, επιτρέπει την εισαγωγή αυτών των πληροφοριών σε έναν υπολογιστή, με αποτέλεσμα η κατάδυση να μπορεί να ελεγχθεί στο σπίτι σας. Αυτό διευκολύνει τους καλά ενημερωμένους δύτες να τροποποιήσουν τις επερχόμενες καταδύσεις για επιπλέον χρήσιμη χρήση του χρόνου κατάδυσης, διατηρώντας ταυτόχρονα ένα άφθονο όριο ασφαλείας.

Ένας αριθμός υπολογιστών κατάδυσης θα προσφέρει ακόμη δύτες με προτάσεις μετά την κατάδυση σχετικά με το ποια ώρα είναι ασφαλές να πετάξετε ξανά. Τα διαμερίσματα επιβατών αεροπλάνου διατηρούν ατμόσφαιρα υπό πίεση. Για να επηρεαστεί ο ρυθμός στον οποίο το άζωτο – που απορροφάται στους πνεύμονες και την κυκλοφορία του αίματος – θα απελευθερωθεί με ασφάλεια πίσω από το διάλυμα και θα εκπνεύσει. Η ασθένεια αποσυμπίεσης μπορεί να λάβει χώρα οπουδήποτε από αμέσως έως μερικές ώρες μετά την ολοκλήρωση μιας κατάδυσης.

Οι περισσότεροι υπολογιστές κατάδυσης υπολογίζουν και συμβουλεύουν με βάση συστήματα «ανοικτού κυκλώματος» στα οποία ο δύτης αναπνέει από έναν ρυθμιστή 2 σταδίων που βρίσκεται στη δεξαμενή και την τυπική μάσκα προσώπου, εισπνέοντας τον ρυθμιστή και τον σωλήνα εισπνοής.

Μερικά συστήματα αέρα είναι κλειστού κυκλώματος, μερικές φορές ονομάζονται «αναγεννητές». Αυτά τα συστήματα παροχής αέρα επιτρέπουν στους δύτες να αναδημιουργήσουν τον «καθαρισμένο» αέρα. Ο αναπνευσμένος αέρας φιλτράρεται για την αποβολή του CO2. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η εισπνοή αέρα με 21% οξυγόνο παράγει 18% οξυγόνο και 3% CO2, τέτοια συστήματα είναι ικανά να είναι πολύ αποτελεσματικά. Υπάρχουν καταδυτικοί υπολογιστές διαθέσιμοι για χρήση με συστήματα κλειστού κυκλώματος. Να είστε βέβαιοι ότι διακρίνετε τι λαμβάνετε.

Το μεγαλύτερο μέρος των υπολογιστών κατάδυσης έχει μενού και ο κάτοχος πρέπει να εξελιχθεί σε ικανότητες με την κορυφή του gadget. Είναι κατά κύριο λόγο χρήσιμο να κάνετε κάτω από αναπαραγωγικά περιβάλλοντα. Έτσι, μετά την απόκτηση θεμελιώδους γνωριμίας για το πώς να το διαχειριστείτε, κάντε μια προσπάθεια να κάνετε το ισοδύναμο σε μια μπανιέρα νερού, με τα φώτα του μπάνιου να σβήνουν.

Η πρακτική κατάδυσης υψηλής ποιότητας σας υποχρεώνει να σχεδιάσετε την κατάδυση σας και να καταδυθείτε στο σχέδιό σας ». Εδώ, αυτό σημαίνει τη χρήση του επεξεργαστή σας για να σας βοηθήσει στον προγραμματισμό της κατάδυσης σας, ακολουθώντας τις συστάσεις του καθ ‘όλη τη διάρκεια της κατάδυσης, εκτός από μια επείγουσα κατάσταση που απαιτεί από εσάς να την απορρίψετε.

Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι οι υπολογιστές κατάδυσης περιέχουν ενσωματωμένο προγραμματισμό που βασίζεται σε υποθέσεις σχετικά με τον τρόπο απορρόφησης και απελευθέρωσης των αερίων. Ωστόσο, δύο δυο δύτες δεν είναι ακριβώς ίδιοι. Η έκθεση υπολογιστών κατάδυσης δίνει προτάσεις. Σε καμία περίπτωση, απορρίψτε τη συνηθισμένη κοινή λογική και λάθος από την πλευρά της ευημερίας σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *